VOX

Velipoja – Ky destinacion i bekuar nga Zoti

0 1,877

Velipoja po kalon nëpër kulmin e sezonin turistik dhe rruga e re pritet të shtojë numrin e turisteve atje.

E bekuar nga natyra me detin dhe rërën, zhvillimi i rrjetit të hotelerisë me shërbime dhe çmime, e bën atë vend konkurrues dhe të pëlqyer për pushuesit dhe turistët.

Autoritetet vendore njoftojnë se çmimet vazhdojnë të variojnë nga 20 euro deri në 80 euro vetëm për fjetje, pa përfshirë ushqimin.

Çmimet janë goxha të konkurueshme, shumë të mira. Varion nga periudha dhe cilësia e hotelit. Ka hotele shumë të mira që ofrojnë shërbime shumë të mira. Nata varion 70-80 euro për dhomë. Fillon nga 20 euro nata, flas në periudhën e pikut. Ka edhe shtëpi pritëse, jo bujtina, nuk ofrojnë ushqim.

Një pjesë shumë e mirë e turizmit zhvillohet mbi shtëpi pritëse.Çmimi i tyre përsëri varion edhe nga afërsia e vijës së rërës. Por përgjithësisht me një mesatare, Velipoja mbetet me çmime mjaft konkurruese. 70-80 euro janë dy-tre hotele që ofrojnë, por shërbimi është në kushte mjaft të mira, me pishina, shërbim shumë të mirë, restorante shumë të mira.

Velipoja ka një kapacitet hotelier prej 25 mijë shtretërish, ndërsa vitet e fundit ka edhe një zgjatje të sezonit që nis në maj dhe përfundon në tetor, në varësi edhe të kohës.

POWERED BY BANER 700 x 100